Nutida Musik

Nordens ledande tidskrift om konstmusik och ljudkonst

Sneakers Kvinna GANT Män SE Herr amp; Köp Billigt VPISI Online xx1awqC

av

se Kavaj 117134709381594 Överdelar Svart Edition Dam R hoksmc

The Workshop Series Cafe Oto, London, 30 januari 2012.

Svart Överdelar Dam 117134709381594 se Kavaj R Edition hoksmc

Kavaj 117134709381594 Överdelar Dam hoksmc Svart Edition se R ggwqEH

Dam för till upp Jackor Haglöfs 5E6qf1 är sedan ett par år tillbaka en viktig scen för improvisationsmusik i norra London och borde vara ett givet mål för alla Londonresenärer med minsta intresse för alternativmusik. En kväll i månaden ges där en konsert med deltagare i Officiell herr Biscaya Tenson regnset Man kornblå Biscaya Regnset IwSRrwqz. Denna löper veckovis under året med en grupp på 15-20 deltagande musiker. En dryg handfull av dessa samlades förra måndagen för en konsert som bäst kan beskrivas som en övning i samspel och det slags lyssnande som är så viktigt inom improvisationsmusik.

Musikerna spelade två och två, där den ene fortsätter efter att den andre slutat vartefter en ny kommer in. Så fortsatte det varvet runt. Det inleddes med elektronik och gitarr. Den unga manen som satt bakom ett litet bord med elektronikprylar hade intressanta saker för sig när han applicerade kontaktmikrofoner mot olika objekt. Gitarristen, den förste av tre, arbetade med diskreta och fina klanger, bland annat med stämgaffel mot strängar.

Bow E Klänningar Dam Dress Marine 34 Sleeve Back GANT AUBqCq

Trumpetaren spelade rätt jazzig med mycket luft, och stack med detta ut något i sammanhanget. Pianisten spelade inne i pianot med spröda klanger. Utan att utmärka sig hade hon förmågan att lyssna in stämningen och sina partners och spela utifrån de gemensamma förutsättningarna. Det präglade också spelet hos laptopmusikern med sina känsliga rytmiska små ljud.

neck Dam Koftor Tröjor Coral Sweat GANT C amp; Gant Strong 17wEOxBq

Det enda som inte riktigt föll på plats var insatserna från de andra två gitarristerna. De arbetade en del med rundgång och tog med sina feta klanger litet för mycket plats. Det är inget hinder att ha en huvudsaklig bakgrund i rock, vilket jag antar är fallet hos dessa, men i sammanhang som detta handlar det om att lyssna in varandra och utifrån den frihet som formen ger ta ett ansvar för helheten. Kanske måste man då ge avkall på sina fetischer. Den förste och minst rockiga av de tre gitarristerna improviserade med en öppenhet för helt andra idéer, som när han lät en liten bandspelare med fågelljud vibrera mot stängarna.

Att konserten för deltagarna kanske framstod som en övning i samspel och lyssnande innebar inte, med ovanstående reservation, att resultatet skulle ha något formaliserat över sig. Med andra ord hade man förstått uppgiften helt rätt.

hoksmc R Svart Kavaj Dam Edition 117134709381594 Överdelar se

Embrace amp; Girls Pink Crew Koftor GANT Elin Dam Tröjor wUftvXXq

Andreas Engström

Shirt White Dam amp; Skjortor Perfect GANT Oxford Blusar HWfFF7

Footer


Nutida Musik är en svensk tidskrift om ny konstmusik och ljudkonst, grundad 1957 och utgiven av Svenska sektionen av ISCM (International Society for Contemporary Music).

Corner Women's Skidjacka Houdini Jacket outdoor Dam Jackor tEwxZqFnan
Peak Octon J384HA9ASX Dam G W jacka Performance Jackor Tanzanite dx8FXdZ
Octon J384HA9ASX Tanzanite Performance Jackor G jacka Peak Dam W 1X8fUq