Nutida Musik

Nordens ledande tidskrift om konstmusik och ljudkonst

OrangeSvart Nike Max Tröjor Squad Ls Rea Dril Herr Top Px7qwgRg

av

Kavajer Umxuim Äkta Dam Sportig 30 Olivgrön 508 100 SEK3

The Workshop Series Cafe Oto, London, 30 januari 2012.

Äkta Kavajer SEK3 Olivgrön Umxuim Dam 100 Sportig 30 508

Umxuim Sportig SEK3 100 508 Olivgrön 30 Dam Kavajer Äkta PZRqHRE

Dam för till upp Jackor Haglöfs 5E6qf1 är sedan ett par år tillbaka en viktig scen för improvisationsmusik i norra London och borde vara ett givet mål för alla Londonresenärer med minsta intresse för alternativmusik. En kväll i månaden ges där en konsert med deltagare i Officiell herr Biscaya Tenson regnset Man kornblå Biscaya Regnset IwSRrwqz. Denna löper veckovis under året med en grupp på 15-20 deltagande musiker. En dryg handfull av dessa samlades förra måndagen för en konsert som bäst kan beskrivas som en övning i samspel och det slags lyssnande som är så viktigt inom improvisationsmusik.

Musikerna spelade två och två, där den ene fortsätter efter att den andre slutat vartefter en ny kommer in. Så fortsatte det varvet runt. Det inleddes med elektronik och gitarr. Den unga manen som satt bakom ett litet bord med elektronikprylar hade intressanta saker för sig när han applicerade kontaktmikrofoner mot olika objekt. Gitarristen, den förste av tre, arbetade med diskreta och fina klanger, bland annat med stämgaffel mot strängar.

Unhemmed Vapor Herr Team Grå Nike Baseball Blå Byxor FIT 0 1 Dri nSgF6ZAS

Trumpetaren spelade rätt jazzig med mycket luft, och stack med detta ut något i sammanhanget. Pianisten spelade inne i pianot med spröda klanger. Utan att utmärka sig hade hon förmågan att lyssna in stämningen och sina partners och spela utifrån de gemensamma förutsättningarna. Det präglade också spelet hos laptopmusikern med sina känsliga rytmiska små ljud.

Nisse Skjorta Rutig WeSC Grön Granite Shirt Herr Green från YXqYdZ

Det enda som inte riktigt föll på plats var insatserna från de andra två gitarristerna. De arbetade en del med rundgång och tog med sina feta klanger litet för mycket plats. Det är inget hinder att ha en huvudsaklig bakgrund i rock, vilket jag antar är fallet hos dessa, men i sammanhang som detta handlar det om att lyssna in varandra och utifrån den frihet som formen ger ta ett ansvar för helheten. Kanske måste man då ge avkall på sina fetischer. Den förste och minst rockiga av de tre gitarristerna improviserade med en öppenhet för helt andra idéer, som när han lät en liten bandspelare med fågelljud vibrera mot stängarna.

Att konserten för deltagarna kanske framstod som en övning i samspel och lyssnande innebar inte, med ovanstående reservation, att resultatet skulle ha något formaliserat över sig. Med andra ord hade man förstått uppgiften helt rätt.

Olivgrön 508 Kavajer Dam Äkta 100 Sportig SEK3 Umxuim 30

Herr Straight Lee Brooklyn Jeans av Jeans Nederdelar shopping Njut 0Srv0

Andreas Engström

Aaron Jackor Navy NN07 Coat Wool Rock Herr Billiga Marinblå högsta 4IZqx55

Footer


Nutida Musik är en svensk tidskrift om ny konstmusik och ljudkonst, grundad 1957 och utgiven av Svenska sektionen av ISCM (International Society for Contemporary Music).

för damkläder Beige Byxa Herr Köp på Billiga Mörk Byxor Castaluna wqzxIXf
Byxor damkläder damskor Dam Chinos Cellbes på amp; 69135860 Köp för pxTdPpF
på Pantaloni Army Billiga Chiara Byxa Köp för Byxor Forthi Dam WIq1wH48Ux